Hørehistorie: Niels Pinderup

At høre er at leve

– En hørehistorie om Niels Pinderup fra Smidstrup, erfaren sælger fra fødevarebranchen og en meget tilfreds høreapparatbruger 

Når du møder Niels, kan du ikke undgå at få et smil på læben, for Niels har både et glimt i øjet og et smil, der smitter. Bag smilet gemmer der sig en historie, som vi er glade for, at Niels har lyst til at fortælle om. En historie om, hvordan en ulykke kan vende op og ned på livet, men at det handler om ikke kun leve med det, vi har og får men at få det allerbedste ud af livet.

Du ændrer din tilgang til tingene 

”Førhen stod jeg tit forrest. Om det så var til en koncert, til en fest eller på en messe. I dag kan jeg godt lide at stå bagerst og betragte det hele lidt mere på afstand. Det giver mig nemlig også muligheden for at have fuld kontrol over, hvor lyden kommer fra. Er vi til koncert, skifter jeg til mit musikprogram. Er jeg på kontoret, reducerer jeg baggrundsstøjen. Vil jeg have ro, slukker jeg bare for mine høreapparater eller tager dem af”, griner han højlydt!

Niels fortæller også, at det førhen var meget hårdt at stå på messer. Lange dage med megen støj, megen snak og mange mennesker. Han blev drænet, træt og udmattet i hovedet. I dag er han meget bedre hjulpet, fordi han kan styre lyden, retningen og støjen i hans høreapparater via hans telefon. Han har endda prøvet at gå i seng med apparaterne på, fordi han helt havde glemt, at de sad i. Men som Niels siger, så opdager man jo bare det midt om natten uden, at der er sket nogen skade af det. 

Et godt råd fra Niels til dig, der ikke har taget skridtet til at få høreapparater endnu. 

”Vælg din høreapparatspecialist med omhu. Det handler ikke kun om at få lyd på igen. Det handler om, at du har en god mavefornemmelse med det menneske, der skal rådgive dig. At vedkommende sætter sig ind i dine behov, så du får – ikke bare et høreapparat – men en daglig hjælper i forhold til, hvilke lyde du gerne vil have fokus på, hvilke situationer din dagligdag byder dig, og hvornår du bliver udfordret.

Jeg kan f.eks. gå på jagt med mine store ørebøffer uden på mine høreapparater og få det hele med – endda uden hyl. Min hørespecialist er faglig dygtig men har også evnen til at analysere min dagligdag, så jeg trygt kan stole på, at han ved, hvad mine høreapparater skal kunne give mig. Du vil opleve, at det ”støjer” meget at få høreapparater. Du vil få lyd ind, som du ikke er vant til, og det vil kræve noget tilvænning. Det er også derfor, at der desværre er mange høreapparater, der ender i skuffen.

Min hørelse har næsten ikke ændret sig i 10 år, men jeg har alligevel haft behov for løbende justering. Det skyldes, at jeg gradvist ”kan tåle” mere lyd fra mine høreapparater, og jeg udnytter endnu ikke den fulde styrke. Den service, der ligger i at vælge et privat hørecenter, kan give dig lige præcis dette her. Støtten til den personlige udvikling, som der ligger i at få høreapparater. En løbende justering sikrer, at du hele tiden får det hele med – og ikke bliver træt i hovedet af dine høreapparater.

Brug dine høreapparater! De giver dig så meget! 

Copyright 2018: Syddansk Høreklinik