Hørehistorie: Kjeld Shou

Det var høretesten, der var mest tankevækkende

– En hørehistorie om Kjeld Shou, Senior Project Manager og høreapparatbruger fra Tønder. 

“Jeg hører fint! Det var min kone og børn, der mente, at jeg ikke kunne høre”. Med den sætning møder vi Kjeld, som i dag er blevet en glad høreapparatbruger. Det var høretesten, der ændrede på hele hans opfattelse omkring sin hørelse. I dag kan han mærke den store forskel og vil ikke være foruden hørehjælpen.

Kjeld er fra Tønder og har en dejlig familie med 3 store børn. Hans børn havde længe brokket sig over, at han ikke kunne høre. Som Kjeld selv fortæller, er det meget tankevækkende, at her har han gået i så mange år og sagt, at børnene ikke hører efter. Nu var situationen lige omvendt! I dag giver Kjeld familien ret i, at han hører dårligt uden hørehjælp, men som han selv siger, så betyder det ikke, at han er begyndt at høre efter! Tankevækkende er det dog, at der er mange ting, som han kan se i bagklogskabens lys. Både han kone og børn havde jo helt ret, og han kan virkelig mærke en stor forskel i flere aspekter af hans liv.

”Sjovt nok er jeg blevet meget bevidst om min hørenedsættelse på venstre øre efter, at jeg har fået høreapparater”, beretter han. Høretesten viser dig, at du kan få hjælp, og når du først har oplevet forskellen, er valget slet ikke så svært. ”Det er ret skræmmende at tænke på, hvordan det har været tidligere”, fortsætter han. Det vigtigste i livet er at være opmærksom på mennesker, du er sammen med.

Du kan ikke være andet bekendt hverken over for dig selv eller andre, og det er uanset, om det er din kone, dine børn, kollegaer eller forretningsforbindelser”. Høreapparaterne har betydet, at Kjelds kone ikke længere behøver at råbe højt for at trænge igennem til ham, at han kan fint i forsamlinger og han har mere overskud på sit job.